MOFAN

tala fou

Sauniuniga ma uiga ole polyurethane semi-malosi foam mo ta'avale ta'avale maualuga.

O le lima i totonu o le taavale o se vaega taua o le taavale, lea e fai le matafaioi o le tulei ma toso le faitotoa ma tuu le lima o le tagata i totonu o le taavale. I le tulaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a fetoʻai le taʻavale ma le faʻailoga lima, polyurethane lima vaivai ma le PP (polypropylene), ABS (polyacrylonitrile - butadiene - styrene) ma isi paʻu lima paʻu, e mafai ona maua ai le elasticity lelei ma le paʻu, ma faʻaitiitia ai manuʻa. Polyurethane foam foam handrails e mafai ona maua ai le lagona lelei o le lima ma foliga matagofie o luga, ma faʻaleleia atili ai le mafanafana ma le matagofie o le vaalele. O le mea lea, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o pisinisi taʻavale ma le faʻaleleia atili o manaʻoga o tagata mo mea i totonu, o le lelei o le polyurethane soft foam i taʻavale taʻavale ua sili atu ona manino.

E tolu ituaiga o polyurethane lima vaivai: foam maufetuuna'i maualuga, foam-crusted foam ma semi-malosi foam. O le pito i fafo o le faʻamaufaʻailoga maualuga e ufiufi i le PVC (polyvinyl chloride) paʻu, ma o totonu o le polyurethane high resilience foam. O le lagolago o le foam e matua vaivai lava, o le malosi e maualalo, ma o le pipii i le va o le foam ma le paʻu e le lava. O le paʻu lima o le tagata lava ia o loʻo i ai le foam core layer o le paʻu, tau maualalo, maualuga tuʻufaʻatasia tikeri, ma e faʻaaogaina lautele i taavale faʻatau, ae e faigata ona amanaia le malosi o luga ma le mafanafana lautele. Semi-malosi lima lima e ufiufi i le PVC paʻu, o le paʻu e maua ai le paʻi lelei ma foliga vaaia, ma o le totonugalemu semi-malosi foam e sili ona lelei le lagona, aʻafiaga aʻafiaga, faʻafefe malosi ma le matua tetee, o lea e sili atu ma sili atu ona faʻaaogaina i le faʻaaogaina o totonu taavale pasese.

I totonu o lenei pepa, o le fua faʻavae ole polyurethane semi-rigid foam mo taʻavale taʻavale ua mamanuina, ma o lona faʻaleleia o loʻo suʻesuʻeina i luga o lenei faʻavae.

Vaega faataitai

Mea mata'utia

Polyether polyol A (taua hydroxyl 30 ~ 40 mg / g), polymer polyol B (tau hydroxyl 25 ~ 30 mg / g): Wanhua Chemical Group Co., LTD. MDI ua suia [diphenylmethane diisocyanate, w (NCO) o le 25% ~ 30%], faʻapipiʻi faʻapipiʻi, faʻafefe faʻafefete (Agent 3), antioxidant A: Wanhua Chemical (Beijing) Co., LTD., Maitou, ma isi; Susū fa'asalalau (Agent 1), fa'asusu fa'asalalau (Agent 2): Byke Chemical. O mea mata'utia o lo'o i luga o tulaga fa'apisinisi. pa'u fa'apipi'i PVC: Changshu Ruihua.

Meafaigaluega autu ma mea faigaluega

Sdf-400 ituaiga maualuga-saosaoa mixer, AR3202CN ituaiga paleni faaeletonika, alumini limu (10cm × 10cm × 1cm, 10cm × 10cm × 5cm), 101-4AB ituaiga umu blower eletise, KJ-1065 ituaiga faaeletonika le lautele masini tension, 501A ituaiga super fa'agata.

Sauniuniga o fua fa'atatau ma fa'ata'ita'iga

O lo'o fa'aalia i le Laulau 1 le fa'avae fa'avae o le foam polyurethane semi-rigid.

Saunia o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o mea faʻainisinia: o le polyether tuʻufaʻatasia (O se mea) na saunia e tusa ai ma le mamanu mamanu, faʻafefiloi ma le MDI ua suia i se vaega patino, faʻafefeteina ma se masini faʻavevesi maualuga (3000r / min) mo 3 ~ 5s , Ona sasaa atu lea i totonu o le pusa tutusa e foam, ma tatala le limu i totonu o se taimi faapitoa e maua ai le semi-malosi polyurethane foam molded sample.

1

Sauniuniga o le faʻataʻitaʻiga mo le faʻapipiʻiina o suʻega faʻatinoga: o se vaega o le PVC paʻu o loʻo tuʻuina i le pito i lalo o le paʻu, ma o le polyether tuʻufaʻatasia ma le MDI faʻaleleia o loʻo faʻafefiloi i le faʻatusatusaga, faʻaosoina e se masini faʻavevesi televave (3 000 r / min. ) mo le 3 ~ 5 s, ona sasaa atu lea i luga o le paʻu, ma ua tapunia le pusa, ma o le polyurethane foam ma le paʻu e faʻapipiʻiina i totonu o se taimi patino.

Su'ega fa'atinoga

Mea faʻainisinia: 40% CLD (malosi faʻamalosi) e tusa ai ma le ISO-3386 faʻataʻitaʻiga masani; O le malosi ma le faʻalauteleina i le vaeluaga e faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma le ISO-1798 standard; O loʻo faʻataʻitaʻiina le malosi o loimata e tusa ai ma le ISO-8067 standard. Faiga fa'apipi'i: O le masini fa'aeletoroni fa'aeletonika e fa'aaogaina e pa'u ai le pa'u ma foam 180 ° e tusa ai ma le tulaga o se OEM.

Fa'atinoga o le matua: Fa'ata'ita'i le leiloa o mea fa'ainisinia ma mea fa'apipi'i pe a uma le 24 itula o le matua i le 120 ℃ e tusa ai ma le vevela masani o se OEM.

I'uga ma talanoaga

Mea tau masini

E ala i le suia o le fua faatatau o le polyether polyol A ma le polymer polyol B i le fua fa'avae, na su'esu'eina ai le a'afiaga o vaila'au polyether eseese i mea fa'ainisinia o le semi-rigid polyurethane foam, e pei ona fa'aalia i le Laulau 2.

2

E mafai ona iloa mai i'uga o le Laulau 2 o le fua faatatau o le polyether polyol A i le polymer polyol B o lo'o i ai se aafiaga tele i mea tau masini o le polyurethane foam. Pe a faateleina le fua faatatau o le polyether polyol A i le polymer polyol B, o le elongation i le malologa e faateleina, o le maaa compressive faaitiitia i se tulaga patino, ma le tensile malosi ma le saeia malosi suia laitiiti. Ole filifili mole ole polyurethane e masani ona aofia ai le vaega vaivai ma le vaega faigata, vaega vaivai mai le polyol ma le vaega malosi mai le carbamate bond. I le tasi itu, o le mamafa o le molecular ma le hydroxyl tau o polyols e lua e eseese, i le isi itu, o le polymer polyol B o se polyether polyol ua suia e le acrylonitrile ma le styrene, ma o le malosi o le vaega filifili ua faaleleia ona o le i ai o le mama benzene, ae o le polymer polyol B o loʻo i ai ni mea mole mole laiti, lea e faʻateleina ai le pala o le foam. Afai o le polyether polyol A e 80 vaega ma le polymer polyol B e 10 vaega, o mea faʻainisinia atoatoa o le foam e sili atu.

Meatotino nonoa

I le avea ai o se oloa ma le tele o taimi o lomitusi, o le a faʻaitiitia ai le faʻamafanafanaga o vaega pe a paʻu le paʻu ma le paʻu, o le mea lea e manaʻomia ai le faʻaogaina o le polyurethane foam ma le paʻu. I luga o le faʻavae o suʻesuʻega o loʻo taʻua i luga, na faʻaopoopoina ai mea faʻafefete eseese e suʻe ai uiga pipii o le foam ma le paʻu. O fa'ai'uga o lo'o fa'aalia ile Laulau 3.

3

E mafai ona iloa mai le Laulau 3 o mea fa'asusu eseese e iai a'afiaga i le pa'u o le malosi i le va o le foam ma le pa'u: E tupu le foam pe a uma le fa'aogaina o mea fa'aopoopo 2, e ono mafua mai i le tele o le tatalaina o le foam pe a uma le fa'aopoopoina o mea fa'aopoopo. 2; A maeʻa le faʻaaogaina o mea faʻaopoopo 1 ma 3, o le malosi faʻamama o le faʻataʻitaʻiga avanoa e iai se faʻaopoopoga faʻapitoa, ma o le malosi faʻamama o le faʻaopoopoga 1 e tusa ma le 17% maualuga atu nai lo le faʻataʻitaʻiga avanoa, ma le malosi faʻamama o le faʻaopoopoga 3 e e tusa ma le 25% maualuga atu nai lo le faʻataʻitaʻiga avanoa. O le eseesega i le va o le faʻaopoopoga 1 ma le faʻaopoopoga 3 e mafua ona o le eseesega i le susu o mea faʻapipiʻi i luga o le fogaeleele. I se tulaga lautele, e iloilo ai le susu o le vai i luga o le malo, o le Contact Angle o se mea taua e fuaina ai le susu. O le mea lea, o le Fesoʻotaʻiga Angle i le va o mea tuʻufaʻatasia ma le paʻu ina ua uma ona faʻaopoopoina i luga lua faʻasalalau faʻafefe na faʻataʻitaʻiina, ma faʻaalia iʻuga i le Ata 1.

4

E mafai ona vaʻaia mai le Ata 1 o le faʻafesoʻotaʻi Angle o faʻataʻitaʻiga avanoa e sili ona tele, o le 27 °, ma le Angle faʻafesoʻotaʻi o le sui fesoasoani 3 o le laʻititi, lea e naʻo le 12 °. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai o le faʻaogaina o le faʻaopoopoga 3 e mafai ona faʻaleleia atili ai le susu o mea tuʻufaʻatasia ma le paʻu i se tulaga sili atu, ma e sili atu ona faigofie ona faʻasalalau i luga o le paʻu, o lea o le faʻaogaina o le faʻaopoopoga 3 e sili atu le malosi o le paʻu.

Meatotino tuai

O lo'o oomiina oloa i totonu o le ta'avale, o le tele o le susulu o le la e maualuga, ma o le fa'atinoga o le matua o se isi fa'atinoga taua lea e tatau ona mafaufau i ai le polyurethane semi-rigid handrail foam. O le mea lea, na faʻataʻitaʻiina le faʻatinoina o le matua o le fua faʻavae ma faia le suʻesuʻega faʻaleleia, ma faʻaalia iʻuga i le Laulau 4.

5

I le faʻatusatusaina o faʻamatalaga i le Laulau 4, e mafai ona maua ai o mea faʻainisinia ma mea faʻapipiʻi o le fua faʻavae e matua faʻaitiitia pe a uma le matua vevela i le 120 ℃ : a maeʻa le matua mo le 12h, o le leiloa o meatotino eseese vagana ai le mamafa ( tutusa i lalo) e 13%~16%; O le gau o le faatinoga o le 24h matua o le 23% ~ 26%. O lo'o fa'ailoa mai e le lelei le fa'atupuina o le vevela o le fua fa'atatau, ma e mafai ona fa'aleleia atili le fa'atupuina o le vevela o le fua muamua e ala i le fa'aopoopoina o se vasega o le antioxidant A i le fua. I lalo o tulaga faʻataʻitaʻi tutusa pe a maeʻa le faʻaopoopoga o le antioxidant A, o le leiloa o meatotino eseese pe a uma le 12h o le 7% ~ 8%, ma le leiloa o meatotino eseese pe a uma le 24h o le 13% ~ 16%. O le faʻaitiitia o mea faʻainisinia e mafua ona o se faʻasologa o faʻasologa o filifili e mafua mai i le malepelepe o fusi faʻamalosi ma faʻamalosi saoloto i le faagasologa o le matua vevela, e mafua ai suiga taua i le fausaga poʻo meatotino o le mea muamua. I le tasi itu, o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le faʻaogaina e mafua ona o le faʻaitiitia o mea faʻainisinia o le foam lava ia, i le isi itu, ona o le PVC paʻu o loʻo i ai le tele o mea faʻapipiʻi, ma o le plasticizer e alu i luga i le taimi o le faagasologa. o le matua o le okesene vevela. O le faʻaopoopoga o antioxidants e mafai ona faʻaleleia atili ai lona soifua matua vevela, aemaise lava ona o antioxidants e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi faʻaola fou, faʻatuai pe faʻalavelaveina le faʻamaʻiina o le polymer, ina ia mafai ai ona faʻatumauina meatotino muamua o le polymer.

Fa'atinoga atoatoa

Faʻavae i luga o faʻaiʻuga o loʻo i luga, o le fua sili ona lelei na mamanuina ma faʻavasega ona meatotino eseese. O le fa'atinoga o le fua fa'atatau na fa'atusaina ma le fa'a'ofu'u lima e toe fa'afo'i maualuga polyurethane lautele. O fa'ai'uga o lo'o fa'aalia ile Laulau 5.

6

E pei ona mafai ona vaʻaia mai le Laulau 5, o le faʻatinoga o le semi-rigid polyurethane foam formula sili ona lelei o loʻo i ai ni tulaga lelei i luga o le faʻavae ma le lautele, ma e sili atu ona aoga, ma e sili atu ona talafeagai mo le faʻaogaina o limalima maualuga.

Fa'ai'uga

Fetuuna'i le aofa'i o polyether ma le filifilia o le fa'amama fa'asusu fa'amama ma le antioxidant e mafai ona tu'uina atu i le semi-maa'a polyurethane foam mea fa'ainisinia lelei, lelei le vevela o mea tuai ma isi. Faʻavae i luga o le faʻatinoga sili ona lelei o le foam, o lenei polyurethane semi-rigid foam oloa maualuga e mafai ona faʻaogaina i mea faʻapipiʻi taʻavale e pei o lima ma laulau meafaigaluega.


Taimi meli: Iul-25-2024